22 aug. 2016

Work for it!

Nu stiu foarte multa istorie, mai deloc chiar, deoarece nu mi-a placut aceasta materie de nici o culoare, eu am fost cu matematica, fizica si literatura... As vrea sa va vorbesc despre un lucru pe care il observ foarte des la tineri, la oameni nascuti in asa zisa "democratie" romaneasca in care avem dreptul de a invata, de a ne documenta, dar nu o facem ca e mai simplu sa joci PokemonGo decat sa citesti ceva. In "democratia" asta a noastra avem dreptul sa injuram pe toata lumea fara insa a avea motive, fara sa ne traga de maneca cineva pentru prostiile debitate. In ziua de azi democratie e sa bei si sa fumezi pana pici sub masa, e cool sa stai in club de la 14-15 ani dar e aiurea sa mergi la biblioteca sau la biserica. Asta nu e democratie! Asta e doar prostie!
Suntem tineri, in Romania e foarte greu sa faci orice, sa muncesti, sa iti iei o casa, sa te casatoresti sau sa faci un copil pe care sa il si intretii. Stiu! Sunt in situatia asta dupa cum v-am mai spus! Dar asta nu inseamna ca cineva este dator sa ne dea ceva! Nu trebuie sa ne dea statul un job, nu suntem comunisti, ar fii bine sa ne creeze conditiile necesare, dar nu o face, deci depinde doar de noi. Ca sa reusesti trebuie sa muncesti, sa inveti, sa te documentezi, sa fii cel mai bun dintre cei buni!
Nu vine statul sa iti dea casa pentru ca esti tu nu stiu cine, trebuie sa muncesti, sa economisesti, sa pui ban pe ban ca sa ajungi sa ai ceva al tau.
Trebuie sa invatam noi, cei tineri, ca nimeni in viata asta nu iti da nimic, tu trebuie sa te descurci singur, sa lupti singur si sa te zbati sa iti construiesti un viitor. Nu mai lasa mentalitatile comuniste sa iti altereze gandurile, nu mai sunt vremurile acelea, lucrurile s-au schimbat, lumea s-a schimbat. Daca vrei ceva, work for it! Nu astepta sa pice din cer, pur si simplu WORK FOR IT!

Niciun comentariu: