27 aug. 2016

Never accept it!

Sunt fete tinere, frumoase, inteligente si cu o educatie foarte buna, care se indragostesc nebuneste de un baiat, de printul pe cal alb, care desi print frumos, educat, tanar si inteligent, ajunge in ziua de azi sa isi trateze printesa ca pe o sclava.
Nu, nu vorbesc din filme sau din carti, ci din realitate. Fetele tinere, cam pana in 26-27 de ani atunci cand se indragostesc ajung sa accepte cuvinte urate, umilinte si chiar si palme. Nu, nu glumesc! Stiu foarte bine ce vorbesc. Credeti-ma!
Accepta sa fie jignite, sa le fie adresate niste cuvinte nedemne de o femeie, accepta locul de femeie oficiala in timp ce printisorul rupe paturile cu toate zdrentele, accepta palme sau mai rau pentru ca au indraznit sa deschida gura, sa aibe o opinie.
Fetelor, dragelor, uitati-va la voi, sunteti ca niste flori de frumoase, sunteti destepte si educate, de ce va lasati umilite?! De ce?
Daca barbatului i-ai permis sa te jigneasca o data, de doua ori, o va face mereu. Ganditi-va la voi si la viitor. Mereu la viitor!
Ramaneti impreuna, va casatoriti, faceti in copil. Un copil care aude cum tatal ii numeste mama "curva", "terminata", "proasta", "panarama". Un copil care vede ca mama lui cand deschide gura este lovita, repezita, bruscata. Un copil care vede ca mama lui este doar femeia oficiala, dar nu singura. Ce credeti voi ca intelege acel copil? Cum isi va trata femeia acel baietel sau cum va permite sa fie tratata acea fetita?
Nu permiteti asa ceva! Daca i-ati permis de cateva ori este greu sa te trezesti ca vrei sa il schimbi, nu ii permite, este cel mai bine, crede-ma!
Nu fii un barbat, nu te lua cu el la bataie, nu urla la el. Totul incepe de la un cuvant urat, cand ti l-a adresat taxeaza-l, fii suparata, dar nu uita sa fii femeie. Pleaca de langa el, nu ii mai raspunde o perioada la telefon, ignora-l pana va intelege ca ceea ce a zis te-a ranit, te-a suparat. Dupa un timp explic-i ca tu nu accepti asa ceva pentru ca te iubesti pe tine si te respecti, dar si pentru ca te gandesti la viitor.
Cine e barbat intelege repede, cine nu, pofteste-l sa dispara din viata ta.
Nu accepta niciodata altceva in afara de a fii tratata ca o printesa, pentru ca asta meriti.

Niciun comentariu: