16 ian. 2010

Pentru ca sunt fata


Nu am inteles niciodata de ce, noi fetele, trebuie sa aratam mereu bine, sa fim cuminti si respectabile, sa nu vorbim urat, sa nu ne iesim din casa nearanjate... Urasc aparentele, iar eu de mica am fost invatat sa creez aparente. De ce unei fete cand e mica nu i se spune sa-l faca pe dracu'n patru ca sa-si implineasca visele, sa se lupte cu morile de vant ca sa fie fericita si sa isi bage picioru' in gura lumii? De ce trebuie sa fiu calma cand pe strada se ia un idiot de mine? De ce nu pot sa ma intorc si sa-i dau o palma si trebuie sa las capu' jos si sa merg mai departe? Unde e logica?
M-am saturat sa pierd o ora in fata oglinzii zi de zi doar ca sa imi ascund adevarata fata in spatele tonelor de fard. Nu e corect nici fata de mine nici fata de ceilalti. Ce daca am un cos, asta nu ma face mai putin frumoasa sau mai putin desteapta...sau da? M-am saturat sa ma chinui sa-mi aranjez parul, de ce nu pot sa fiu ciufulita? De ce trebuie sa fiu atat de deprimata ca nu mai imi sta paru bine? Nu-mi place sa folosesc tone de farduri, doar pentru a-mi ascunde adevarata fata, la urma urmei nu ma pacalesc decat pe mine. Nu sunt o printesa si nu am piele de bebelus si da, uneori am cosuri, uneori paru imi sta ca dracu, uneori nu ma imbrac 'la moda', dar daca m-ai intreba cum ma simt in zilele acelea ti-as spune ca minunat, pentru ca sunt eu, eu si atat.
Nu sunt perfecta si nu voi fi niciodata, perfectiunea nu exista si daca ar exista nu as avea nevoie de ea. Imi place de mine exact asa cum sunt si nu as schimba nimic la mine, nici macar cearcanele pe care le am dimineata, pentru ca fac parte din mine, eu cea adevarata si neretusata.
Oare daca as inceta sa mai am grija de aparente nu m-ar mai iubii lumea? Oare toti prietenii mei vor trece pe langa mine de parca nu as exista? Ei nu...Si atunci la ce folosesc toate mastile astea? Ca sa plac... cui? Celor care nu ma cunosc si nu ma vor cunoaste niciodata?

2 comentarii:

Bumblebee spunea...

1.Dubios ca de la varsata asta folosesti "tone de farduri"
2.Cine te opreste sa ii dai una unui tip de pe strada daca a fost nojic?
3.Totul sta in atitudine!!! Poti sa porti ce vrei tu, sa iti faci parul cum vrei tu daca ai ATITUDINE.Crede-ma ca se vede de la o posta daca cineva nu se simte bine in pielea lui, si daca poarta "masti" (machiaj, haine, ce vrei tu), poata sa fie ultima moda, degeaba...Si cea mai banal outfit este ok daca sti sa il porti!
4.Cel mai important e sa ai incredere in tine!

A. spunea...

nu era vorba neaparat despre mine, ci despre fete in general, eu folosesc doar rimel si gloss in fiecare zi, dar uneori trebuie sa recunosc ca, din nefericire, mai folosesc si tone de farduri:"> :) Problema e ca unele fete au uitat ce conteaza cu adevarat, exact cum ai spus tu, atitudinea si increderea.