20 ian. 2011

Cum sa alegi o imprimanta buna


Fiind eleva sunt nevoita sa fac tot felul de referate astfel am mai mereu nevoie de imprimanta. Ei bine, cam toata lumea are nevoie de imprimanta nu? Dar, la fel ca toata lumea, am o mare problema, banii. Cartusul, hartia, materialele de intretinere...Toate costa o caruta de bani si se termina extrem de repede, astfel devine mai convenabil sa-mi cumpar o alta imprimanta, decat sa ii cumpar cele necesare celei pe care o am deja. Toata nebunia asta poate fi evitata, insa, daca stii cum sa iti cumperi o imprimanta potrivita cerintelor tale.

In primul rand atunci cand cauti o imprimanta trebuie sa stii ce vrei sa faca. Doresti o imprimanta simpla sau una multifunctionala, pe care sa o poti folosi si ca scaner sau xerox ? O vei folosi acasa sau la birou ? Daca o folosesti acasa nu ai nevoi de o viteza foarte mare, deci este recomandat alegerea unei imprimante din gama de mijloc preferabil un multifunctional. Daca insa aveti nevoie de o imprimanta pentru la birou veti avea nevoie de viteza mare de printare, cu duplex (tiparire fata-verso) si fax.

In al doilea rand aveti mare grija consumabile, acestea ureaza foarte putin in realitate desi producatorii tin sa va asigure ca veti putea tipari sute de pagini cu un cartus. A aparut pe piata un sistem de alimentare continua cu cerneala, ciss , cu ajutorul caruia tipariti cu pana la 95% mai ieftin. Sistemul este incredibil, dureaza mai mult, este mai ieftin ( contine echivalentul a 28 de seturi de cartuse de cerneala obisnuite !!!!) si, in plus, aveti si garantie la ce cumparati. Livrarile se fac in toata Romania, iar eu zic ca merita sa incercati acest sistem.

O alta intrebare ar fi daca sa ne cumparam o imprimanta Inkjet sau laser . Este recomandata imprimanta inkjet: este mai flexibila in sensul ca puteti tipari si alb negru si color, pe hartie normala dar si pe hartie foto.

Daca va intrebati daca sa cumparati o imprimanta normala sau o multifunctionala. Daca nu e extrem de mare diferenta de pret e recomandata o imprimanta multifunctionala deoarece este la fel de fiabil ca si imprimanta echivalenta si de multe ori folosesc acelasi „motor de imprimare”. In plus, va veti bucura atunci cand veti avea nevoie sa scanati ceva sau sa faceti o copie a unui document, de urgenta.

Ei bine va invit sa vizitati site-ul CISS market si sa va convingeti singuri de calitatea sistemului CISS. Aveti grija de imprimanta cumparati si nu va lasati pacaliti de producatorii de cartuse.

Un comentariu:

costin spunea...

Buna, am o intrebare: ce imprimanta mi s-ar potrivi mai bine daca ocazional as vrea sa imi fac si cate o carte (evident, monocroma) si aici importanta este cred functia duplex dar nu stiu duplexul manual sau automat si nici care imprimanta cu cerneala sau laser? Am citit si ca imprimarea de pe laser e mai rezistenta la accidente cu umezire decat cerneala si ar mai fi discutia despre Ciss, unde mai am o intrebare, daca optez pt cerneala ies sigur mai ieftin si se preteaza inkjetul si la carti (intre 50-100 coli inmultite cu 4 pagini carte traditionala, mi-am calculat eu)
Multumesc.