2 feb. 2012

Oameni:)


Ma uit in jurul meu si imi dau seama ca lumea asta e atat de rea, de orgolioasa si de proasta incat mi se face greata. Unde dracu' au ramasi oamenii pe care ii visam in copilarie, oamenii aia buni, calzi, care te-ar fi ajutat oricand? Unde au ramas bunul simt si dorinta de dreptate pe care speram sa le regasesc in cei de langa mine? Cand au devenit oamenii caini si cainii oameni? De ce pot trece, fara sa-mi fie frica,pe langa un caine care latra amenintator, dar nu pot trece linistita pe langa oameni care nici macar nu ma cunosc si am tendinta de a ma uita in urma pentru a ma asigura ca sunt in siguranta?
Din nu stiu ce motiv de la un timp lumea se bucura sa te vada distrus, iti dau voie sa umbli mai mult dezbracat decat imbracat, ai voie sa bei pana ajungi la spital in coma alcoolica, n-are nimeni nimic impotriva daca tragi pe nas, dar nimeni, asculta-ma bine, nimeni nu iti ingaduie sa fii fericit. A fi fericit a devenit o crima. Spune-i cuiva ca esti fericit, ca iubesti si esti iubit, ca ai bani, ca esti sanatos si se va uita la tine ca la un nebun, iti va intoarce spatele si se va indeparta. Dar spune-le oamenilor ca suferi, din orice motiv, si vor incepe sa-ti spuna ca le pare rau si te vor intreba daca te pot ajuta cu ceva, iar daca le vei cere ajutorul se vor face ca ploua, se vor scuza frumos si vor avea grija sa spuna tuturor razand cat de greu iti este.
Mi-e mila de noi si de ceea ce am devenit. Aratam cu degentul pe x si y, nu ne plac oamenii care ne conduc tara, dar cati dintre noi pot fi 100% sinceri cand spun 'eu am fost un om bun cu toata lumea, am fost un bun crestin, dar nimeni nu a apreciat, deci ei gresesc, nu eu'? Eu cred ca foarte putini.

Niciun comentariu: