25 aug. 2013

instalator profesionist


Personal sunt una dintre femeile care uraste sa apeleze la barbati pentru a o ajuta cu diverse chestii prin casa, poate si pentru ca mereu am fost atrasa de domeniile de lucru ale barbatilor:fizica, matematica, inginerie etc. Dar uneori sunt nevoita sa recunosc  ca am mare nevoie de ajutor! Acesta este unul din acele momente… Un instalator priceput mi-ar salva ‘viata’ in anumite situatii…
Stiti momentul acela penibil cand ramai fara curent in timp ce te uitai la cel mai tare film care se poate difuza la TV? Devii nervoasa, urli, blestemi si faci prapad in jurul tau… Si schimbi chiar si becurile in casa crezand ca na, ai tu ghinion si de fapt toate s-au ars in acelasi timp. Te invarti prin casa si nu stii ce sa faci… Acesta este un moment in care un electrician ar putea rezolva aceasta problema imposibila pentru tine ca femeie in doar cateva minute. Dar, esti femeie, de unde sa iei tu un electrician?
Dar ti s-a intamplat vreodata sa te bucuri de cel mai relaxant dus din lume, sa te inspumezi toata cu cel mai parfumat gel de dus din lume si… surpriza! Sa ramai fara apa? Eu sunt specialista in materie de ghinioane de acest fel. Dupa ce imi plang de mila vreo 10 minute si ma gandesc la toate pisicile negre care mi-au taiat calea in ultimul an si datile cand m-am intors din drum pentru ca uitasem nu stiu ce mare nimic, imi fac curaj, pun un prosop pe mine si caut un instalator… Hmmm, problema e, de unde il iau?
Mie mi s-a intamplat sa imi achizitionez un minunat aer conditionat cu tot felul de functii pe care abia asteptam sa le incerc, eram de-a dreptul nerabdatoare sa-mi racoresc casa in zilele de vara super calduroase. Din nefericire nu eram singura, iar cei de la magazinul de unde mi-l cumparasem nu mai apareau sa mi-l monteze si mie. Doamne ce am mai cautat pe cineva care sa-l instaleze, cineva care sa stiu ca se pricepe, sa fie serios si sa nu-mi distruga totusi minunatia de perete cu niste gauri cat China. Dar de unde sa iei un instalator de aer conditionat in plina vara cand toata lumea isi monteaza astfel de aparate?
Femeie, proaspat mutata intr-un apartament pe care trebuie sa-l aranseze dupa bunul el plac… Ce sa faca draga de ea cand e vorba de montarea centralei termine? La cine sa apeleze? Are nevoie de cineva sa ii monteze central efectiv, dar si caloriferele, tevile acelea care unesc centrala de calorifer, instalatia de apa… Domne cate chestii sunt de facut! Si ar trebui sa aibe grija, sa fie atenta sa nu fie inselata sau sa cheme un profesionist, un om care sa isi faca bine meseria nu sa rada de ea. Dar unde sa-l gaseasca?
Cum ar fi daca cineva ti-ar spune ca aceste probleme casnice se pot rezolva in doar cateva minute si cu un singur click ai putea gasi nu doar un electrician, ci si un instalator apa, instalator gaze, instalator aer conditionat, instalator sanitare si chiar si instalator centrale termine? Si mai multe de altat pentru oricare dintre acesti salvatorii in materie de ‘accidente’ casnice i-ai putea gasi intr-un singur loc usor si practic?


15 aug. 2013

Din coasta ta

Cumva am fost creata din coasta ta,
m-am desprins din tine putin cate putin
crescand apoi departe
ca mai tarziu sa-ti fiu cealalta jumatate
si greu de crezut, dar mereu am stiut
ca pentru tine mi-a fost dat sa traiesc...
Stiam ca sunt nascuta sa te iubesc
cu toata fiinta mea,
caci tie iti datoram tot ceea ce eram,
te-am facut fericit un timp
ca mai apoi ceva intre noi sa se rupa,
dar n-am plecat,
caci nu poti pleca de langa
cel ce ti-a daruit coasta sa...
Si am ramas acolo langa tine
privind doar cum
vin si pleaca altele,
strangand patul dupa ele,
caci adorai sa le tavalesti
printre asternuturile acelea atat de dragi mie...
Am stat cu lacrimi in ochi 
privindu-te cu ele, acele ele
atat de minunante, iar eu,
cea care eram jumatatea ta eram de fapt
nimic.
Multe au trecut pe la tine,
multe m-au ranit in cel mai rau mod,
mult am plans si asteptat
sa simti ceeea ce eu simteam deja:
ca din coasta ta m-am nascut eu...
Dar tu n-ai facut-o nici pana azi,
cumva in mijlocul creatiei
tu ai intors privirea spre altele,
iar cand ai revenit era prea tarziu,
coasta ta era deja data
dar nu stiai cui si nu stii nici acum,
ai ramas sa ratacesi printre ele
cautandu-ma pe mine, 
cand eu stau chiar aici langa tine.
Cum sa te fac eu sa ma vezi
daca iubirea mea nu e demna de tine?
Cum sa te fac sa simti
daca mintea ta refuza sa accepte iubirea?
O secunda doar ti-a trebuit
sa privesti in alta parte,
ca acum amandoi sa ratacim prin viata
tristi, dezamagiti, plangand, 
fiind singuri, dar impreuna
si nerealizand ca adevarata iubire,
jumatatea creata din coasta ta
e chiar mai aproape decat ai spera...

1 aug. 2013

Ok, vreau sa fiu sincera fata de mine si daca vreau cu adevarat sa fac asta trebuie sa incep prin a recunoaste ca sunt o fraiera sentimentala care adora sa le dea sfaturi altora despre cum sa fie puternici, rationali, total lipsiti de romantism, dar care traieste visand ca intr-un fel sau altul va avea parte de o poveste de viata de neuitat, ca in filme... Adevarul este ca nu am, nu am nimic de genul, Nu am nimic, nu am absolut nimic... Vezi tu, in ultimi doi ani si ceva mi-am pus tot sufletul intr-o prietenie in care jur ca am crezut, am crezzut ca noi suntem speciali, ca ce avem noi e mai multe decat orice altceva... M-am inselat, enorm din cate vad in ultimul timp...

Printe

Printe, oriunde ai fii, daca existi si hoinaresti pe undeva intrebandu-te unde naiba iti e aleasa, iubirea vietii tale, afla ca sunt aici, astept... Te astept! Si daca nu iti misti picioarele alea mai repede o sa innebunesc asteptandu-te. Si nu glumesc!
Printe, am nevoie de o imbratisare, o imbratisare adevarata, in care sa fiu stransa atat de tare la pieptul tau incat sa imi fie greu sa respir. Am nevoie de un sarut care sa ia toate amintirile urate din sufletul meu...
Printe, am nevoie de o iluzie, de o iluzie care sa dureze, nu una care sa dispara o data cu aparitia primelor raze de soare. Am nevoie de iubirea mea ca in povesti, daca toti avem o astfel de poveste 'rezervata' o vreau pe a mea acum!
Printe, grabeste-te...